Circular Challenge

Van waardeloze reststroom naar waardevol product

...

...

Tijdens de Circular Challenge ontwikkelt een team van young professionals een product op basis van een waardeloze reststroom uit de praktijk - in 6 weken tijd.

De Circular Challenge is een intensief traject van zes weken waarin multidisciplinaire teams van young professionals in opdracht van een organisatie een concrete reststroom omzetten in een circulair product dat economisch rendabel én schaalbaar is. Uiteraard staan zij er niet alleen voor: tijdens de challenge worden zij begeleid door gerenommeerde ontwerpers, circulaire pioniers en financieel experts bij het vormgeven van hun concept. Aan het einde van de rit presenteert het team een prototype en een business case tijdens een feestelijke finale. Beide worden onder de loep genomen door een vakjury, waarna de winnaar bekend wordt gemaakt. Hierna biedt BlueCity begeleiding op maat aan: binnen BlueCity tot zelfstandige startup of binnen de betreffende organisatie als corporate startup.

De Circular Challenge voelde meteen professioneel, een goede stap naar iets groters. De feedback en begeleiding tijdens de challenge hielp ons om onze ideeën verder te brengen, en om een eigen start-up te beginnen. In april 2022 wonnen we de Circular Challenge en in mei schreven we ons al in als startup. Het was een hele fijne, leerzame ervaring die allerlei waardevolle kansen heeft opgeleverd.

Marit Scheulderman
Why Knot

Ik heb een hoop geleerd tijdens de challenge, en hoewel ons project niet gewonnen heeft, heeft het mijn carrière wel een vliegende start gegeven. Het netwerk dat ik opbouwde tijdens de challenge heeft mij verschillende opdrachten opgeleverd waar ik nu aan werk. Als je je netwerk wilt uitbreiden, raad ik je zeker aan om mee te doen!

Gloria Carta
Deelnemer Circular Challenge water editie 2022

Mijn deelname aan de challenge heeft mijn interesse in de circulaire economie verder aangewakkerd en mijn uitgedaagd na te denken hoe ik daaraan bij kan dragen. 

Deelnemer Circular Challenge tweede water editie 2022

De Circular Challenge creëert een fijn netwerk van mensen die allemaal interesse hebben in de circulaire economie. Het was fantastisch om zoveel gelijkgestemden te ontmoeten.

Deelnemer Circular Challenge tweede water editie 2022

Veel gestelde vragen

Waar vindt de Circular Challenge plaats?

Wat is de voertaal?

Sinds wanneer bestaat de Circular Challenge?

Wat is er voor nodig om mee te doen als organisatie?

Wat gebeurt er na de Challenge met de uitkomsten?

Meld ik me als student als team aan of individueel?

Hoe wordt een team samengesteld?

Heb ik een bepaalde studie-achtergrond nodig?

Hoeveel tijd kost de deelname aan de Circular Challenge?

Hoe groot is een team?

Hoe oud moet ik zijn om deel te nemen aan de Circular Challenge?

Benieuwd naar de mogelijkheden?


No image found
Ruth Stijns
Relatiemanager zakelijk
06 48548571
No image found
Pieter de Stefano & Rik Winsemius
Verantwoordelijk voor de begeleiding van de deelnemers, het concept en de programmering.
06 53818545
Neem contact op