Podcasts

Heb jij behoefte aan leerling en vermaak? Luister naar onze podcasts.

Heb jij behoefte aan leerling en vermaak? Luister naar onze podcasts.

We duiken in verschillende onderwerpen uit de circulaire economie om je te informeren, inspireren en op weg te helpen met praktische handvatten. Op deze pagina vind je een overzicht van alle podcasts die BlueCity heeft gemaakt. Alle podcast zijn te vinden op alle grote podcast platformen, waaronder Spotify.

The Growcast

In The Growcast interviewen biodesigner Emma van der Leest en programmamaker Barbara Vos dertien pionierende biodesigners (bioniers) uit Rotterdam over hoe de toekomst eruit kan zien als we ontwerpen met de natuur als richtlijn. In seizoen 1 nemen Emma en Barbara je mee op een ontdekkingstocht door het domein van biodesign: als we de nieuwe economie zouden vormgeven samen met de natuur, zou dat de oplossing kunnen zijn voor de bestaande en toekomstige milieuproblemen? In seizoen 2 hebben ze het samen met Louise Vet over hoe we omgaan met afval in de stad en waar zij haar energie vandaan haalt en misschien wel de belangrijkste vraag: welke rol speelt de natuur?

Het Nieuwe Nassen

Aan het hoofd van de tafel zit Perry de Man (bekend van 24kitchen, DE TOKO en 'Een klootzak-proof kookboek'): autodidact kok die alles aanpakt om meer te leren. Samen met mede horeca koplopers Michael Schook van Héroine en Jord Coree van Rotonde, innovatieve voedsel ondernemers zoals Tim van Koolwijk van Alga.farm en met Pepijn Schmeink van Lokol en soil hero Jeroen Klompe duiken we in deze podcast in de wereld van plantaardig eten, lokale producten en afvalvrij koken. Trends van nu die je als ondernemer kan inzetten om je zaak toekomstbestendig te maken. Met Het Nieuwe Nassen zet BlueCity duurzaam en circulair ondernemen op de kaart bij horeca- en foodretail-ondernemers in Rotterdam. Niet alleen maar lullen en complexe materie, maar een reeks programma's zoals luistervoer met praktische handvatten, meet-ups en challenges om direct zelf mee aan de slag te gaan.

Goed Geld Verdienen

In de podcast serie Goed Geld Verdienen onderzoeken Daniël Poolen, duurzaamheidsonderzoeker bij de Rabobank, en Sabine Biesheuvel, mede-oprichter en directeur van BlueCity, samen met zes toonaangevende ondernemers uit Rotterdam en regio dat duurzaam ondernemen kán – van financieringsvormen tot nieuwe business modellen. Hoe groeien zij hun bedrijf zonder dat dit ten koste gaat van het milieu en een leefbaar klimaat? Samen gaan we op zoek naar wat er nodig is om een toekomstbestendig bedrijf te bouwen. Het nieuwe ondernemen is hier!

BlueCity Podcast Circulaire Bouw

In het eerste seizoen van de BlueCity Podcast over de circulaire economie duikt klimaat-journalist Ties Joosten in de bouwsector. Een sector die per jaar zo’n 60 miljoen ton primaire grondstoffen opslokt, ruim eenderde van het Nederlands totaal. Tegelijk komt ieder jaar 25 miljoen ton sloopafval vrij. In deze podcast interviewt Ties met mensen die met hun poten in de modder staan op het gebied van de circulaire bouw.

How to Biodesign

In 2020 is How to Biodesign begonnen als platform en online meet-up voor én door bioniers (pioniers in biodesign). Live vanuit het BlueCity Lab behandelen we elke meet-up in een nieuw onderwerp: van bouwen met natuurlijke materialen zoals mycelium en hout, tot het oogsten van zonne-energie op een natuurlijke manier. Verschillende experts zijn te gast om in de materie te duiken. Met maandelijks wisselende onderwerpen brengen we circulariteit, biotechnologie en biochemie samen.

BlueCity Radio

In een tijd waarin iedereen scherm-moe is, nodigen we je uit om op pad te gaan en ondertussen te luisteren naar BlueCity’s eerste radioshow. In elke aflevering  bespreken de programmamakers van BlueCity in uiteenlopende onderwerpen. Experts schuiven aan om samen de problemen en kansen van de circulaire economie in kaart te brengen.