Sean komt oorspronkelijk uit Oost-Afrika, Oeganda, en kwam een aantal jaar geleden naar Nederland om een masterstudie in landbouw- en milieustudies af te ronden. Na zijn studie ging hij in eerste instantie aan de slag in de internationale ontwikkelingssector. Daar leerde hij dat de meeste hulpprojecten helemaal niet zo toekomstbestendig zijn en vaak spaak lopen als de financiering stopt. Voor Sean reden om het over een andere boeg te gooien. "Tijdens die jaren kwam ik erachter wat ik wel en niet leuk vind. Het blijkt dat ik graag nieuwe dingen creëer. Gedreven door nieuwsgierigheid, maar ook vanuit de droom om echt impact te maken."
Met deze drive startte Sean Gabanna Foodworks. Een circulaire voedsel start-up die zich richt op het bouwen van microfabrieken en het verbeteren van de lokale biodiversiteit. Hier in de BlueCity FoodHub test Sean zijn eerste microfabriek om te ontdekken hoe en of het model werkt. De microfabriek staat in het teken van het bouwen van een lokaal productiesysteem waarbij natuurlijke hulpbronnen niet worden uitgeput, maar juist versterkt. Het hele productieproces wordt hierin meegenomen: “de logistiek, partnerschappen, prijsstelling, de productie. We ondersteunen in het hele proces. Van het ophalen van de gewassen tot aan het uiteindelijke product in de winkel. Ik werk nu samen met boeren in Zuid-Holland. Het doel is om het concept te kunnen repliceren in het noorden of oosten van Nederland om het uiteindelijk ook in België of zelfs Oost-Afrika toe te passen.”