Zakelijke programma's

Dag lineaire economie. Bouw met ons mee aan een circulaire economie. Check onze programma's.

Bekijk alle zakelijke programma's van BlueCity hier; van Circular Challenges tot Hackathons

Foto: Wijnand van Till

Circular Factory

Circular Factory is het ondersteunende start-to-scale-up programma dat startups helpt in de fase van prototype op labschaal naar daadwerkelijke productie in een demo plant. Circular Factory biedt specifieke kennis en een op maat gemaakt ecosysteem van partners en ervaren ondernemers.

Circulair Loket

Het Circulair Loket is hét startpunt voor alle vragen over ondernemen met reststromen en hernieuwbare grondstoffen. Wanneer mag je reststromen wel of niet gebruiken en waar moet je zijn om dat geregeld te krijgen? Dien je vraag in en krijg gratis en vrijblijvend advies op maat in het omgaan met de soms ingewikkelde wet- en regelgeving die gepaard kan gaan met circulair ondernemen.

Foto: Mark Bolk
Foto: Jacqueline Fuijkschot

Het Nieuwe Nassen

Niet alleen maar lullen en complexe materie, maar met concreet handelingsperspectief. In een reeks programma’s podcasts, Meet-ups met kennis- en inspiratiesessies en challenges biedt Het Nieuwe Nassen Rotterdamse horeca-ondernemers praktische handvatten om direct zelf mee aan de slag te gaan. Het Nieuwe Nassen is uitgegroeid tot een lokale beweging van Rotterdamse restaurants, voedsel ondernemers, natuurinclusieve boeren en brancheorganisaties die samen de voedseltransitie op de kaart zetten.

Hotel Neutraal

Zestien Rotterdamse hotels zetten collectief stappen op weg naar een CO2-neutrale en circulaire toekomst. Stappen die helpen bij het besparen van kosten en zorgen voor een schoner Rotterdam door energiebesparing, minder afval en voedselverspilling, meer circulaire producten, waterbesparing en een lagere CO2 uitstoot.

Foto: Jacqueline Fuijkschot
Foto: Jacqueline Fuijkschot

Circular Challenge

De Circular Challenge is een intensief traject van zes weken waarin multidisciplinaire teams van young professionals een concrete reststroom omzetten in een circulair product dat economisch rendabel én schaalbaar is. Tijdens de feestelijke finale presenteren de teams naast de business case ook een werkend prototype. Beide worden onder de loep genomen door een vakjury, waarna de winnaar bekend wordt gemaakt. Hierna biedt BlueCity, indien gewenst, begeleiding op maat aan: binnen BlueCity tot zelfstandige startup of binnen de betreffende organisatie als corporate startup.

Hackathons

Om de circulaire economie een realiteit te laten worden, kan er nog flink wat gehackt worden in ons huidige maatschappelijke systeem. Enter: de BlueCity Hackathons. In deze programma’s van drie maanden gaan pioniers aan de slag met een bepaalde problematiek. Aan het einde van de rit presenteren ze een concrete oplossing, van een prototype tot een wetswijziging.

Foto: Jacqueline Fuijkschot
Foto: Jacqueline Fuijkschot

Circulaire ketenprojecten

BlueCity organiseert verschillende circulaire ketenprojecten, waarin een consortium van circulaire ondernemers onder begeleiding van BlueCity samenwerkt om een product- of materiaalketen circulair te maken.

CIRCO Tracks

BlueCity is de CIRCO Hub van de provincie Zuid-Holland. Door middel van gethematiseerde CIRCO Tracks helpen we bedrijven in het MKB die op zoek zijn naar circulaire businesskansen. Maak in drie dagen kennis met de circulaire economie, ontdek de kansen voor je bedrijf en zet concrete stappen naar de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen.

foto: Jacqueline Fuijkschot

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op.

No image found
Ruth Stijns
Relatiemanager Zakelijk
06 48548571