Het Nieuwe Nassen

Het Nieuwe Nassen: zo maak je jouw horecazaak klaar voor de toekomst

...

...

...

...

Het Nieuwe Nassen is een lokale beweging van Rotterdamse restaurants, voedsel ondernemers, natuurinclusieve boeren en brancheorganisaties die samen de voedseltransitie op de kaart zetten. 

Onze aanpak is Rotterdams en to the point. Niet alleen maar lullen en complexe materie, maar aan de slag met concreet handelingsperspectief. In een reeks programma's, podcasts, meet-ups met kennis- en inspiratiesessies en challenges biedt Het Nieuwe Nassen horeca-ondernemers praktische handvatten om direct zelf mee aan de slag te gaan. We duiken in de wereld van plantaardig eten, lokale producten, circulaire kansen en afvalvrij koken. Trends van nu die je als ondernemer kan inzetten om je zaak toekomstbestendig te maken. 

Met Het Nieuwe Nassen zet BlueCity sinds september 2021 samen met no-nonsense Rotterdamse kok Perry de Man en verschillende projectpartners zoals Koninklijke Horeca Nederland gezond, duurzaam en circulair ondernemen op de kaart bij horeca- en foodretail-ondernemers in Rotterdam. Onze aanpak is er een van: samen doen, kennis delen en ons-kent-ons.

Ambassadeurs: Perry de Man en Pepijn Schmeink

Ambassadeur van het eerste uur is de Rotterdamse kok Perry de Man, bekend van 24kitchen, DE TOKO en 'Een klootzak-proof kookboek': autodidact kok die alles aanpakt om meer te leren. Inmiddels is Perry het levende bewijs van de voedseltransitie en is meer dan de helft van de gerechten op de kaart van zijn TOKO vegetarisch.

Naast Perry de Man is sinds januari ‘23 innovatieve chef Pepijn Schmeink onderdeel van het team. Pepijn is koploper en innovatieve chef en in staat om Het Nieuwe Nassen culinair verder uit te rollen. Pepijn was al te gast in Het Nieuwe Nassen Podcast S2. Plantaardig de norm en dierlijk een luxe, dat is Pepijn zijn droom voor de toekomst.

foto: Jacqueline Fuijkschot

Nieuwe challenge: Weg met Wegwerp

“Plastics zijn echt een no-go in onze zaak. Het is een kwestie van doen. Als je één keer een golf met een hoop plastic in je gezicht hebt gekregen, ben je er snel klaar mee,’’ vertelt Hans van den Broek - surfer, oprichter en eigenaar van The Shore Scheveningen

Na het weren van voedselverspilling uit de keuken, meer plantaardig op de borden en het verwelkomen van lokaal&natuurinclusieve gewassen is het nu tijd om het wegwerp-afval uit je zaak te verbannen. In samenwerking met The Shore en We Are Nature lanceren we daarom de nieuwste Het Nieuwe Nassen challenge ‘Weg met Wegwerp’.

Hoe verban plastics - en ander wegwerp - uit je horecazaak? In deze challenge begeleidt The Shore niet alleen de deelnemers, maar ook hun leveranciers in deze transitie. Met een quickscan en inzicht in het laaghangende fruit, slimme keuzes tot advies over het inrichten van de bedrijfsprocessen ga je in drie maanden tijd concrete stappen te zetten.

Het Nieuwe Nassen Inkoperscollectief

Foto: Jacqueline Fuijkschot

Sinds de lancering van het Inkoperscollectief in september 2024 werken we samen met Rotterdamse inkooppartijen aan een grote ambitie: volume genereren voor natuurinclusieve boeren. Door samen te werken, willen we laten zien dat duurzaam en lokaal inkopen écht mogelijk is, zelfs binnen de uitdagingen van bestaande inkoopstructuren.

BlueCity roept het vaker: samenwerken is het nieuwe concurreren!

Het Nieuwe Nassen Inkoperscollectief is een initiatief van BlueCity, MVO Nederland en Rotterdam de boer op!

Het Nieuwe Nassen: de podcast

Het Nieuwe Nassen lanceert podcast seizoen drie. In het eerste seizoen spraken we koplopers uit de markt. Wat kunnen we van hen leren? In seizoen twee werd het lekker praktisch en brachten we vraag en aanbod samen aan tafel. Nu is het tijd voor seizoen drie waarin we, onder leiding van Het Nieuwe Nassen ambassadeur en chef Perry de Man, de noodklok luiden en duiken in het thema ‘gezond’. Een breed en veelomvattend onderwerp, maar zoals je van Het Nieuwe Nassen gewend bent, maken we het lekker en concreet. Luistervoer, waarmee je direct aan de slag kunt.

Verwacht onderwerpen als de staat van onze gezondheid en de gezondheid van onze leefomgeving, hoe eten we onze omgeving en bodem weer gezond? Wat kunnen we van vroeger leren? Hoe kook je lekker plantaardig en neem je je gasten hierin mee?

Benieuwd wat we allemaal hebben gedaan?

Het Nieuwe Nassen is niet een eenmalig project waar je aan meedoet en dan weer verder gaat met ‘business as usual’. Daarom organiseert twee keer per jaar Het Nieuwe Nassen Meet-ups waar we elkaar blijven ontmoeten en praktische handvatten en inspiratie delen. 

Het Nieuwe Nassen Meet-up XXL 2024

27 mei 2024 was dé dag waarop de Rotterdamse horeca en foodretail nieuwe inspiratie en inzichten op hebben gedaan rondom slim en duurzaam ondernemen, waar chefs en natuurinclusieve boeren en innovatie voedsel ondernemers elkaar ontmoeten en we met verschillende masterclasses dieper de materie indoken zoals lokaal&natuurinclusief inkopen, de eiwittransitie en inspiratie cases van koplopers. 

Masterclas 'Meer plantaardig op de borden' met Pepijn Schmeink. Foto: Jacqueline Fuijkschot
Afsluiting met Derk Loorbach. Foto: Jacqueline Fuijkschot
Plenaire opening. Foto: Jacqueline Fuijkschot
De Tasting Expo. Foto: Jacqueline Fuijkschot
Masterclass met Fermin Rotterdam. Foto: Jacqueline Fuijkschot
Masterclass Lokaal&natuurinclusief inkopen van Rotterdam de boer op!. Foto: Jacqueline Fuijkschot
Masterclass Voeding als medicijn met Zuzanna Zielińska. Foto: Jacqueline Fuijkschot
Masterclas 'Meer plantaardig op de borden' met Pepijn Schmeink. Foto: Jacqueline Fuijkschot
Afsluiting met Derk Loorbach. Foto: Jacqueline Fuijkschot
Plenaire opening. Foto: Jacqueline Fuijkschot
De Tasting Expo. Foto: Jacqueline Fuijkschot
Chef's meet-up: Aan de slag met voedselverspilling

Op de Koninklijke Spido kwamen afgelopen dinsdag 6 februari de deelnemers bijeen die aan de slag zijn met voedselverspilling. Dit zijn ss Rotterdam, Spido, Heilige Boontjes, Euromast, Stadion Feyenoord, Mainport Hotel, Maashotel Rotterdam en Marriott Hotel. De nulmeting is inmiddels bekend en de deelnemers zijn aan het reduceren. En dat gaat al best lekker! Tot nu toe is 808 kg voedsel gered uit de prullenbak!

Chef's meet-up: Aan de lag met lokaal&natuurinclusief

Maandag 29 januari 2024 vond de Chef's meet-up: aan de slag met lokaal&natuurinclusief inkopen plaats bij Het Nieuwe Nassen deelnemer van het eerste uur: Trattoria Sophia. We bespraken wat de deelnemende chefs hebben geleerd. Wat ging goed en waar liepen ze tegen aan? welke gerechten zijn er gemaakt met de lokale gewassen en welke tips hebben zij voor mede chefs? Er werd vollop gedeeld, geïnspireerd en geproeft! Trattoria Sophia en Copper Branch maakte speciaal voor deze meet-up hun gerechten klaar waarin lokaal&natuurinclusieve producten verwerkt zijn. Geniet met ons na met de foto's hieronder.

Foto: Jacqueline Fuijkschot
Foto: Jacqueline Fuijkschot
Foto: Jacqueline Fuijkschot
Foto: Jacqueline Fuijkschot
Foto: Jacqueline Fuijkschot
Foto: Jacqueline Fuijkschot
Foto: Jacqueline Fuijkschot
Foto: Jacqueline Fuijkschot
Foto: Jacqueline Fuijkschot
Foto: Jacqueline Fuijkschot
Foto: Jacqueline Fuijkschot
Foto: Jacqueline Fuijkschot
Foto: Jacqueline Fuijkschot
Foto: Jacqueline Fuijkschot
Chef's meet-up: Terugblik en terug naar de bodem

Op maandag 22 mei 2023 van 10:00 tot 16:00 uur was de meet-up 'Terugblik en terug naar de bodem' van Het Nieuwe Nassen Meet-up. Deze Meet-up was speciaal voor Rotterdamse chefs en in de hyperlokale keuken van Restaurant Rotonde, een van de favoriete restaurants van Het Nieuwe Nassen ambassadeurs Pepijn en Perry.

Foto: Jacqueline Fuijkschot
Meet-up XXL 2022

Op dinsdag 15 februari 2022 organiseerde BlueCity een Meet-up waarin ondernemers werden geïnspireerd door projecten waar ze direct op kunnen aanhaken of die helpen bij het zetten van de eerste stappen om (meer) duurzame innovaties toe te passen. Met o.a. werksessies door toonaangevende ondernemers en een Rotterdamse tasting expo proeverijen namen we je mee in Het Nieuwe Nassen en wat dat voor jouw toko kan betekenen. Deze Meet-up organiseerde BlueCity in samenwerking met Rotterdam de boer op!

Benieuwd hoe dat eruit zag? Bekijk de foto's hieronder:

Foto: Jacqueline Fuijkschot
Foto: Jacqueline Fuijkschot
Foto: Jacqueline Fuijkschot

Nieuwe Nassen Nieuws

Het Nieuwe Nassen stuurt vier keer per jaar Het Nieuwe Nassen Nieuws uit met het laatste nieuws over het programma, praktische handvatten en inspiratie.

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik van de website te analyseren en de gebruikerservaring te verbeteren. Privacy Policy