Het Nieuwe Nassen

De eiwittransitie in Franciscus Gasthuis: ‘Inmiddels hebben we altijd minimaal vijf plantaardige gerechten op de kaart’

Interview met Raymond Vos, Afdelingsmanager Eten en Drinken bij Franciscus Gasthuis
02.12.24

Hoe voer je een eiwittransitie door in een ziekenhuiskeuken? Wat betekent plantaardige voeding voor het herstel en welzijn van patiënten? Eén van de acht deelnemers aan de nieuwste challenge van Het Nieuwe Nassen is Raymond Vos van Franciscus Gasthuis. Drie maanden lang doorloopt hij, naast zeven andere deelnemers, een traject van meten, leren en experimenteren. Het doel? Meer plantaardige eiwitten op het menu. Wat zijn deelname zo bijzonder maakt? Franciscus Gasthuis is het eerste ziekenhuis dat is aangesloten bij Het Nieuwe Nassen. En koken voor patiënten, dat geeft toch andere uitdagingen dan koken voor restaurantgasten. Wij spraken Raymond over zijn visie, de uitdagingen en de belangrijke voorbeeldfunctie die Franciscus vervult – zowel voor patiënten als voor andere ziekenhuizen in de regio.